Veelgestelde vragen

Algemeen

Wie is Parcompare?
Parcompare is een Haarlemsche onderneming met een achtergrond in luchthaven parkeren. Met een enthousiast team zorgen we dagelijks voor nieuwe parkeeroplossingen op nieuwe locaties. Verder handelt Parcompare ook vanuit haar overkoepelende merk MOBIAN. Parcompare een directe partner van de KLM, Schiphol, NS, Haven Amsterdam en TU Delft.

 

Wat is Parcompare?
Parcompare is een online platform welke parkeerplaatsen zichtbaar maakt en met elkaar vergelijkt.

 

Welke services biedt Parcompare aan?
De services die Parcompare aanbiedt ter vergelijking, zijn:

o    Lang/kort parkeren: u parkeert uw auto bij een parkeeraanbieder op het parkeerterrein. Bij de meeste parkeerpartijen word je met een shuttlebus naar de airport gebracht en weer opgehaald, bij andere partijen parkeer je op een parkeerterrein op loopafstand van de airport.

o    Valet Parking: bij Valet Parking rijd je rechtstreeks naar de airport toe, waar een chauffeur van de gekozen parkeeraanbieder je zal opwachten op de afgesproken plek. Deze zal de auto van je in ontvangst nemen en hem voor je parkeren op een nabijgelegen parkeerterrein. Bij terugkomst wordt je auto weer naar de airport toegereden, zodat deze op de afgesproken plaats weer voor je klaarstaat.

o    Parkeren + overnachten: je hebt een overnachting voor of na je reis in een hotel vlakbij de airport. Gedurende je reis blijft je auto geparkeerd staan bij het hotel en zij verzorgen de transfer tussen het hotel en de airport.

o   Parkeren + verhuren: hierbij parkeer je de auto gratis op een parkeerterrein vlakbij de airport. Je wordt met je eigen auto bij de airport afgezet en weer opgehaald. Tijdens je reis, is het mogelijk dat jouw auto verhuurd wordt aan anderen. Anders staat hij veilig geparkeerd op het parkeerterrein.

 

 

Levert Parcompare zelf een parkeerservice?
Parcompare levert zelf geen parkeerservice en heeft ook geen eigen parkeerterrein. Het platform van Parcompare biedt enkel services aan van aangesloten partijen, zodat u onafhankelijk de beste optie kunt kiezen.

 

Vergelijken en Reserveren

Hoe maak ik een reservering?
Je kiest de gewenste locatie en vult de vertrek- en retourdatum in. Daarna vergelijk je de aanbieders van die service op prijs, reistijd, duurzaamheid en andere eigenschappen. Nadat je een keuze heb gemaakt is het in vele gevallen mogelijk om de parkeerplaats direct te reserveren. Vul hiervoor de rest van het reserveringsformulier in en ga naar de betaalpagina. Hier wordt een het totale bedrag afgerekend waarna u vervolgens een bevestigingsmail toegestuurd krijgt met alle nodige informatie.

Wanneer u een parkeerplaats niet kunt reserveren kunt u deze in sommige gevallen naar u zelf toe sturen. Heeft u een keuze gemaakt voor de gewenste parkeerservice dan kunt u gemakkelijk via de knop “Email-aanbieder” de opties naar u zelf toe mailen.

 

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen?
Wanneer er geen bevestigingsmail in je inbox zit, is het handig om eerst in de spambox te kijken. Mocht daar ook geen bevestigingsmail inzetten, neem gerust contact op met Parcompare via info@parcompare.com.

 

Kan ik mijn reservering wijzigen/annuleren?
Het is mogelijk om je reservering te wijzigen of te annuleren. Je kunt hiervoor contact opnemen met Parcompare via info@parcompare.com. Bij het annuleren geldt dat u tot 24 uur voor aanvang kunt annuleren onder restitutie van het betaalde bedrag. Hierbij wordt EUR 6 administratiekosten in rekening gebracht. Annuleert u de boeking minder dan 24 uur voor aanvang, dan zal er geen restitutie volgen.

 

Kan ik reserveren als ik nog niet direct weet hoe laat ik uitrij.
U kunt een reservering plaatsen, wanneer het nog niet duidelijk is hoelaat u uitrijd. Blijft u toch langer parkeren dan verwacht en u heeft gereserveert dan kunt u gemakkelijk bij de parkeerautomaat de extra tijd bijbetalen waarna u vervolgens gemakkelijk uit kunt rijden.

 

Kan ik reserveren als ik mijn vluchtgegevens nog niet weet?
Je kunt een reservering plaatsen, wanneer de vluchtgegevens nog niet bekend zijn. De tijden kun je dan op 12:00 zetten en zodra de vluchttijden bekend zijn, kunnen deze worden doorgegeven bij Parcompare, via info@parcompare.com.

 

Welke datum vul ik in als ik rond middernacht vertrek of terugkom?
Bij het invullen van de data, is het belangrijk om de datum aan te houden waarop u op de locatie aan komt of wanneer u weer landt. Wanneer u bijvoorbeeld op 14 juli om 22:00 uur vertrekt vanaf uw bestemming en op 15 juli om 01:00 landt op de luchthaven, houdt u 15 juli aan.

 

Ik wil eerder uitrijden dan gepland. Wat moet ik doen?
Wanneer uw aankomst meer dan twee uur eerder of later is dan opgegeven op de reservering, kunt u contact opnemen met de (parkeer)aanbieder die u gekozen heeft. De contact gegevens staan vermeld in de verkregen email.

 

Hoe kan ik betalen?
Aan het eind van het boekingsproces betaalt u het gehele bedrag vooraf. Deze betaling kan worden voldaan via Ideal, MrCash, Sofort, Paypal, Visa of Credit Card.

 

Overige vragen

Hoe weet ik wat ik moet doen op de dag van vertrek en bij retour?
Nadat u een reservering heeft geplaatst, krijgt u per mail een bevestiging van service die u geboekt heeft. In deze e-mail staat alle nodige informatie, de locatie, telefoonnummer en verdere instructies over wat u doet op de dag van vertrek.
In deze e-mail vindt u ook de stappen met betrekking voor uw retour. Bij een aantal locaties wordt die op de dag van vertrek ook nog een keer aan u uitgelegd.

 

Ik heb een parkeerplaats gereserveerd. Moet ik mijn sleutel afgeven?
Dit verschilt per aanbieder. Bij het vergelijken en boeken van uw parkeerplaats staat er per aanbieder aangegeven of het mogelijk is om de sleutel te behouden of dat deze afgegeven dient te worden.

 

Wat gebeurt er wanneer er bij terugkomst schade aan mijn auto zit?
Parcompare is slechts verantwoordelijk voor het boekingsproces. Alle aspecten die behoren tot de dienstverlening van de parkeeraanbieder vallen buiten de overeenkomst die u met Parcompare heeft. Parcompare is op geen enkele wijze aansprakelijk voor de schade die bij de parkeeraanbieder ontstaan kan zijn. Wanneer u schade wilt melden, raden wij u aan om contact op te nemen met de betreffende parkeeraanbieder.

 

Staat uw vraag hier niet tussen? Dan kunt u contact opnemen via ons contactformulier of per e-mail naar info@parcompare.com.